Achtergrond

Over Special Event Station PA100FDM


Vierdaagse

Met veel plezier kondigen we een nieuw Special Event Station aan in de regio Nijmegen, Zuid-Oost Nederland, om de 100ste editie van de beroemde en het internationaal bekende wandelevenement de Vierdaagse te vieren: PA100FDM

De Vierdaagse is een wandelevenement van vier aaneengelsoten dagen (dinsdag tot en met vrijdag) dat sinds 1909 ieder jaar wordt gehouden en start op de derde dinsdag van juli. Het is de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld en staat inmiddels ook bekend als ´The Walk of the World´. Elk jaar doen circa 42.000 deelnemers uit circa tachtig landen mee, onder wie een groot aantal militairen. De Vierdaagse kent drie verplichte afstanden: 30, 40 en 50 kilometer. De routes lopen dagelijks door Nijmegen, de plaatsen rondom Nijmegen en het mooie bosachtige en glooiende landschap in de regio.

Vele duizenden toeschouwers staan dagelijks langs de routes om de wandelaars toe te juichen. Na vier dagen wandelen krijgen de wandelaars een glorieuze ontvangst langs de Via Gladiola, gevolgd door de uitreiking van hun welverdiende Vierdaagse medaille.

In de week dat de Vierdaagse wordt gehouden, worden in de binnenstad van Nijmegen ook de Vierdaagsefeesten (voorheen Nijmeegse Zomerfeesten) gehouden. In de diverse doorkomstgemeenten van de Vierdaagse Nijmegen worden ook festiviteiten georganiseerd. Vele honderdduizenden supporters van de Vierdaagse zijn de hele Vierdaagseweek in de regio aanwezig.

Special event station PA100FDM zal gedurende 28 dagen actief zijn van 28 juni tot 26 juli 2016 en wordt mogelijk gemaakt door verschillende zendamateurs uit de regio. VERON afdeling Nijmegen (A35), is initiatiefnemer van Special Event Station PA100FDM en werkt samen met de zendamateurs van Radio Club Limburg.

RCL | Special Event Station PA100FDM

100 jaar Vierdaagse wandelmarsen
(Four Days Marches)


Panorama

360° panoramabeelden van de Vierdaagse


Hieronder de panoramabeelden van de locatie waar op dag 4 van de Vierdaagse de Maas tussen Mook en Cuijk wordt overgestoken. Normaal vaart hier een pontje, maar voor de Vierdaagse wordt een pontonbrug neergelegd door de genietroepen van Defensie. Het scheepvaartverkeer is dan tijdelijk stilgelegd.Je kunt het beeld vergroten tot fullscreen met de knop
De meeste andere knoppen spreken voor zich.


Activiteiten

Een omschrijving van de activiteiten


PA100FDM

Met veel plezier kondigen we een special event station aan in 2016 om 100 jaar Vierdaagse Wandelmarsen te vieren: PA100FDM. Dit special event station wordt mogelijk gemaakt door verschillende zendamateurs uit de regio Nijmegen. Het station wordt geactiveerd gedurende 4 weken van 28 juni tot en met 26 juli 2016.

PA100FDM

Vanuit een centrale locatie zal het primaire station worden geactiveerd, evenals iedere dag langs de wandelroute van die dag met secundaire portable VHF/UHF stations.

Het primaire station wordt opgebouwd net ten westen van Nijmegen op de locatie van Frans (PE0F) in Bergharen. Een van de Vierdaagse routes grenst nagegenoeg aan deze locatie. Vanuit het primaire station wordt in HF en VHF/UHF gewerkt.

Naast de primaire en secundaire stations worden zendamateurs, die meedoen als wandelaars aan de Vierdaagse, ook technisch ondersteund met de vaste (en tijdelijke) analoge en DMR repeaters in de regio.

Tevens worden transponders opgesteld die meehelpen aan een goede communicatie richting repeaters.Team

Direct betrokkenen

De leden van RCL | Radio Club Limburg en andere personen die zijn betrokken bij Special Event Station PA100FDM.