Activiteiten

RCL | Radio Club Limburg organiseert diverse activiteiten. Deze activiteiten zijn zowel permanent (repeatersite) als op projectbasis (special event stations, velddagen en dergelijke).

...
Repeatersite PIxNLB/PIxLBN

De repeatersite is opgesteld in de gemeente Gennep, Noord-Limburg (JO21xq). Naast de UHF FM repeater is in 20 jaar veel veranderd en vooral bijgekomen door voortschrijdende digitalisering (DMR) en de opkomst van internet. Op de repeatersite worden DARES oefeningen gehouden en experimenten gedaan t.b.v. communicatieverbetering.

...
Special Event Stations

In de afgelopen jaren hebben we diverse Special Event Stations in de lucht gebracht, afhankelijk van de gelegenheid die zich op dat moment voordoet. Zowel de voorbereiding, de feitelijke uitvoering van het station en de werkzaamheden na closing (o.a. QSL kaarten) geven veel voldoening en saamhorigheid onder de leden.

...
Contesten/velddagen

Kortdurende evenementen zijn vooral de velddagen. Voor slechts één of twee dagen wordt op een interessante locatie een velddagstation opgebouwd. Soms valt een dergelijk station samen met de langere activiteiten van een Special Event Station, zoals in 2017 met PG400TH.

Contesten worden met name uitgevoerd op de eigen locatie van de leden, soms vanaf het velddagstation.

...
DARES

Alle voorzieningen op de repeatersite van PIxNLB/PIxLBN staan ten dienste van (nood)communicatie verzorgd door DARES. De repeater site PIxNLB/PIxLBN in Noord-Limburg vormt een belangrijke schakel in het Nederlandse DARES netwerk en zorgt voor een groot deel van de dekking ten behoeve van de veiligheidsregio´s 23 Limburg-Noord, 21 Brabant-Noord en 08 Gelderland-Zuid. Digilink verbindingen met andere DARES regio´s maken een nog groter verspreidingsgebied mogelijk.

...
JOTA

De Jamboree On The Air (JOTA) is een wereldwijd scoutingevenement, waarmee scouts over de hele wereld in contact staan met elkaar via amateurradio (´On the air´). Het evenement vindt ieder jaar plaats in het derde volle weekend van oktober. Zendamateurs van RCL leveren hun bijdrage aan diverse scoutingclubs in de regio.

...
Bijeenkomsten

Bijeenkomsten worden georganiseerd op informele en formele basis. Zo worden er eyeball-QSO´s georganiseerd bij een van de leden zoals het uitkomt en soms ook zonder specifiek onderwerp. Formele bijeenkomsten zijn meestal activiteiten met een specifiek onderwerp en vaak langer van te voren bekend, zodat ook alle leden aanwezig kunnen zijn als ze dat willen.

...
Lezingen/excursies

Voor de lezingen nodigen we een expert op een specifiek gebied uit om kennis uit te wisselen. Voor de excursies gaan we op bezoek bij organisaties en/of locaties om kennis uit te wisselen, voor onderling contact (a.k.a. eyeball QSO´s), contest- of special event stations te bekijken en nog meer.

...
Commercie

De commerciële activiteiten van RCL bestaan uit de verkoop van spullen op deze website, alsmede verkopen op diverse radiomarkten. De opbrengsten uit de verkopen worden gebruikt voor de funding van onze activiteiten.