Achtergrond

Excursie PI4CC


Excursie

Vanwege het Coronavirus een keer uitgesteld, maar uiteindelijk vond op [...datum...] de excursie naar conteststation PI4CC in Hoek van Holland plaats. Vanwege de gunstige ligging werd het een combinatie-uitje; ook bezochten we het Museum Rock-Art op slechts 3 kilometer afstand van het conteststation. Het bezoek aan het Museum Rock-Art behandelen we hier niet, ook al is het een bezoek meer dan waard.

Met een delegatie van 8 personen, 7 RCL-leden en overige geïnteresseerden, vertrokken we vanuit Noord-Limburg naar de kust.


RCL | Excursie 2020

Conteststation PI4CC


Panorama

360° panoramabeelden van het conteststation


Om een indruk te krijgen van het antennepark wordt hieronder het panoramabeeld (360°) weergegeven van het conteststation PI4CC.

In Hoek van Holland groeit aluminium snel. Het uitgebreide antennepark is duidelijk zichtbaar. Een verdere beschrijving van dit antennepark op de website van PI4CC.


Je kunt het beeld vergroten tot fullscreen met de knop
De meeste andere knoppen spreken voor zich.


Activiteiten

Een omschrijving van de activiteiten


Filters

Met de leden van Radio Club Limburg hadden we de mogelijkheid om met de roepletters PA6HQ actief te zijn op 40 meter in CW tijdens het IARU HF Championship. Op de locatie van Roy (PD8RW) werd het conteststation opgebouwd. De locatie ligt afgelegen, op slechts 100 meter van Duitsland, en is zeer aantrekkelijk vanwege een zeer laag man-made ruisniveau. Er werd gekozen om twee antenne´s op te bouwen: een afgestemde dipool voor het CW-bandje op 40 meter en een 2 elements 40 meter array.

PI4CCDe gebruikte transceiver was een Kenwood TS-480 en daarbij een eindtrap om met legal-limit power te werken. Gelogd werd met N1MM.

Drie ervaren operators waren aanwezig om zoveel mogelijk telegrafieverbindingen te maken tijdens de twee dagen: Hans (PA0Q), Enno (PF5X) en Wil (PA0BWL). De laatste hier links op de afbeelding geconcentreerd aan het werk. RCL-lid PA2P werd ook gelogd als 9A/PA2P vanaf zijn vakantieadres in Kroatië.

Over het eindresultaat was iedereen het eens. Een zeer geslaagd en gezellig weekend vanuit een perfecte locatie met een zeer goede onderlinge HAM-spirit. En niet te vergeten een mooie score met zomerse propagatie: 1.422 QSO´s, 4.646 punten en 24 HQ stations.

Een nieuwe excursie? Wie weet binnenkort, wordt vervolgd.
Team

Direct betrokkenen

De leden van RCL | Radio Club Limburg en andere geïnteresseerden die het conteststation PI4CC bezochten.