Achtergrond

Opschoonaktie Gennep Schoon


Opschoonaktie Gennep Schoon

De leden van Radio Club Limburg en hun aanhang tonen ieder jaar hun maatschappelijke betrokkenheid bij de Opschoonaktie Gennep Schoon, in het verlengde van de internationale ´World Clean Up Day´, welke schoonmaakaktie doorgaans ieder jaar in september plaatsvindt.

Ieder schoonmaakteam krijgt een kleine financiële vergoeding van de gemeente Gennep voor haar inzet. Zo kan een klein deel van de activiteiten van Radio Club Limburg ieder jaar bekostigd worden en dat is mooi meegenomen.


RCL | Opschoonaktie Gennep Schoon

The World Clean Up Day


Jaargangen

De jaargangen op een rij


Opschoonaktie Gennep SchoonJaargang 2021

Opschoonaktie Gennep Schoon Op zaterdag 18 september 2021 wordt de ´World Clean Up Day´ weer georganiseerd. Zoals in het voorjaar afgesproken wil de gemeente Gennep op deze dag in de ochtend haar jaarlijkse Gennep Schoon Aktie houden. Op basis van de huidige situatie rondom Corona kan de dag doorgaan. Een team van Radio Club Limburg zal ook dit jaar weer meedoen.

Net zo als twee jaar geleden heeft de organisatie ons het traject van het Duits Lijntje in Gennep toegewezen tussen de Randweg en de Duitse grens, zichtbaar als de dikke gele lijn op de afbeelding. Zie verder de kaart onderaan deze pagina.

Opschoonaktie Gennep Schoon Naschrift: echt moe zijn we er niet van geworden dit jaar, misschien de twee leden die om zijn gelopen en zodoende nog een extra - niet toegewezen - stuk hebben schoongemaakt. De inwoners van Gennep zijn blijkbaar nette mensen.

Het resultaat: een grote blauwe zak voor 65 procent gevuld. Het Duits Lijntje ligt er weer keurig bij voor een jaar.

Van links naar rechts op de afbeelding het dreamteam:
Ger (PA2D), Hans (PA3ETC), Ber (DL4BER), Roy (PD8RW), Gert-Jan (PA2P), John (PA4JAM) en Leo (PD2LEO). Fotograaf is de xyl van PA2P.
Jaargang 2020

Geen doorgang vanwege Corona.Jaargang 2019

Opschoonaktie Gennep Schoon

Op zaterdag 7 september 2019 was een delegatie van Radio Club Limburg met aanhang aktief in het kader van de Opschoonaktie Gennep Schoon. Dit jaar kregen we het zogenaamde ´Duitse Lijntje´ toegewezen voor de schoonmaak.

Hierbij waren aanwezig John (PA4JAM), Mark (PA3FQK), Leo (PD2LEO), Hans (PA3ETC) [onze fotograaf], Ber (DL4BER), Ger (PA2D) en Gert-Jan (PA2P), samen met een deel van hun aanhang.

Voor en na het harde werk een kopje koffie, goed geregeld door Gerda.

Het was nuttig en gezellig.